Helyi közélet

2016.08.01. 13:26

Leszakadt ágak, karambolozó autók, hömpölygő esővíz dolgoztatta meg a megye tűzoltóit

Hajdú-Bihar - Az elmúlt hétvégén összesen huszonnyolc tűzoltói esemény történt Hajdú-Bihar megyében. Hat tűzeset, tizenhét műszaki mentés mellett öt téves jelzés is érkezett.

Hajdú-Bihar - Az elmúlt hétvégén összesen huszonnyolc tűzoltói esemény történt Hajdú-Bihar megyében. Hat tűzeset, tizenhét műszaki mentés mellett öt téves jelzés is érkezett.

Nem adott magáról életjelet egy idős személy, péntek kora reggel Debrecenben, az Ispotály utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a hozzá érkező mentőknek nyújtottak segítséget az ajtó kinyitásával.

Faágleszakadás miatt riasztották szombaton a berettyóújfalui hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat is. Berettyóújfaluban, az Ölyvös utcában, Balmazújvároson, pedig a Kastélykert utcában kellet a tűzoltóknak, motoros láncfűrész segítségével eltávolítani a közúti és gyalogos forgalmat veszélyeztető ágakat.

Frontálisan ütközött két személygépkocsi Hajdúszoboszlón, az Ady Endre utcában. A helyi hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a járműveket, valamint átvizsgálták azok üzemanyagrendszerét. Szivárgást azonban egyiknél sem tapasztaltak.

Kigyulladt egy családi ház konyhája, péntek délelőtt, Berettyóújfaluban, a Tóhát utcában. A helyi hivatásos tűzoltók, két vízsugárral fékezték meg a lángokat, továbbá, kihoztak az épületből. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Több helyre is a nagy mennyiségben felgyülemlett, csapadékvíz miatt riasztották a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat. Nyíradonyban, a Kodály Zoltán, a Galamb, a Debreceni, a Kossuth, és az Állomás utcában kellett a pincékben, garázsokban, telephelyeken összegyúlt vizet elszivattyúzniuk.

Átszúrta egy ember karját az alumínium létra szombat délután, Debrecenben, a Zöldmező utcában. A helyi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a létra főtartóját és a létrafokokat levágták, majd átadták a sérültet a mentőknek.

Közel hatvan négyzetméteren égett a száraz avar, Pocsaj külterületén. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a szalmakazlakat veszélyeztető lángokat. Néhány órával később a létavértesi, László utcába riasztották a helyi tűzoltókat. Itt egy leszakadt és autóra zuhant, nagyméretű faágat kellett, motoros láncfűrész segítségével, dugólétrán keresztül eltávolítaniuk.

Méhek költöztek egy Faraktár utcai társasház egyik lakásának teraszára Debrecenben. Őket akarták kifüstölni a lakók, amikor a fürdőhelyiség szellőzőjén keresztül, a füst átterjedt a társasház többi lakására, és be is gyulladt a szellőző. A lakás tulajdonosa a fel-fel lobbanó lángokat eloltotta. A debreceni hivatásos tűzoltók a házat átszellőztették, valamint értesítettek egy méhészt, aki befogta az állatokat.

Húsáru füstölése közben gyullad ki egy több mint öt négyzetméter alapterületű füstölő Komádiban, a Jókai utcában. Az ott lakók a komádi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a lángokat eloltották így a tűzoltóknak egy vízsugárral az utómunkálatokat kell elvégezni. Az eset során személyi sérülés nem történt és a keletkezett kárérték is csekély.

Két parkoló autóra zuhant egy nagyméretű faág vasárnap éjjel Debrecenben, a Görgey utcában. A járművekben jelentős kárt okozó növényrészt, a helyi hivatásos tűzoltók, motoros láncfűrésszel távolították el.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában