Helyi közélet

2016.08.30. 12:50

Küldjön hírt! - Újra az iskolapadban - Vörösmartys tanár Máltán

Debrecen - <em>Iskolánk 5 tanára sikeresen pályázott az Erasmus+KA1 Közoktatási intézmények munkatársainak mobilitása ösztöndíjra, mellyel külföldön tanártovábbképzésen vehettünk / vehetünk részt.</em> <em>

Debrecen - Iskolánk 5 tanára sikeresen pályázott az Erasmus+KA1 Közoktatási intézmények munkatársainak mobilitása ösztöndíjra, mellyel külföldön tanártovábbképzésen vehettünk / vehetünk részt.

Ebben az évben lehetőségem nyílt arra, hogy egy máltai intézetben újra diák lehettem 2016.08.01. - 2016.08.12.-ig. Angol szaktanítóként az általános iskolában tanító angol szakos tanárok számára hirdetett módszertani megújító kurzust választottam.

Az 1991-ben alapított aranyminősítést elért ETI (Executive Training Institute) nyelviskolában tanultam, ahol a mai modern kor összes pozitív vívmánya megtalálható: légkondicionált osztályterem, multimédia terem, saját internet-kávézó, könyvtár. Szakmailag magas szinten képzett, igen tapasztalt tanárok biztosították a feltételeket a szakmai fejlődésünkhöz.

Európa különböző országaiból érkeztek a csoporttársaim, lengyel, német, szlovák, spanyol és litván pedagógusokkal tanultam együtt.

A régi módszertani ismeretek felfrissítésén és a tanult új módszerek, tanítási technikák elsajátításán túl megtanultuk, hogyan tegyük tanítványaink számára még érdekesebbé az órákat, hogyan tanítsuk a legkorszerűbb eszközökkel a mai kor fiatalságát.

Szabadidőnkben, illetve hétvégén lehetőségünk volt megismerkedni a sziget történelmével, nevezetességeivel, kultúrájával. Megcsodáltuk Málta fővárosának, Vallettának a gyönyörű épületeit, sétáltunk Mdina, a régi főváros hangulatos utcáin. Áthajóztunk Gozo szigetére, ahol az Azur Window (Kék Ablak) nyűgözött le bennünket. Eljutottunk Marsaxlokkba, az ismert halászfaluba, ahol az élénk színekkel tarkított halászcsónakokban gyönyörködhettünk.


Fotó: Magánarchívum


A kurzus befejeztével csatlakozhattunk a nyelviskolánk Facebook közösségéhez, mely segítségével kapcsolatban maradhatunk tanárunkkal, korábbi hallgatókkal, csoporttársainkkal, kapcsolatokat építhetünk ki más (külföldi) iskolákkal. Ismerkedhetünk a nyelviskola legújabb nemzetközi módszertani projektjeivel. A tanfolyam után további 3 hónapos ingyenes internetes utóképzésen vehetünk részt, melyen fejleszthetjük nyelvi ismereteinket és készségeinket.

Hamarosan kezdjük az új iskolai évet. Már nagyon várom, hogy tanulócsoportjaimmal kipróbálhassam a tanultakat, amikor a sok új ismeretet, tapasztalatot átadhatom az érdeklődő kollégáknak. Szeretném, ha minél több ember megismerné az új módszereket és ők is sikerrel alkalmazzák tanítványaik körében.

- Laboncz Csilla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában