Helyi közélet

2016.08.02. 12:39

Kispesten szolgál majd a Boros András pap

Hajdúböszörmény - Régen volt papnövendéke a hajdúböszörményi görögkatolikus egyházközségnek.

Hajdúböszörmény - Régen volt papnövendéke a hajdúböszörményi görögkatolikus egyházközségnek.

Különleges eseménynek lehettek tanúi a hajdúböszörményiek a napokban. Kocsis Fülöp érsek-metropolita áldozópappá szentelte a város szülöttét, Boros Andrást. Azért is volt különleges az alkalom, mert hosszú idő óta ő az első papnövendék ebben az egyházközségben.

A hétköznapi időpont ellenére zsúfolásig megtelt a hajdúböszörményi Istenszülő elhunyta templom. Az ünnepi Szent Liturgiát megtisztelte jelenlétével Kiss Attila polgármester, és a városban szolgáló egyházközségek lelkészei is. Kocsis Fülöp metropolita prédikációjában úgy fogalmazott: ahhoz, hogy valaki pap lehessen, sok-sok éven át kell készülnie erre, sok mindent meg kell tennie, hogy megérjen rá. A papi hivatásban is sok emberi erőfeszítésre van szükség nap, mint nap. Viszont el kell jutni arra a pontra is, hogy rájöjjön: mindez az emberi törekvés, erőfeszítés semmit nem ér a papság életében, ha nem párosul hozzá az istenhit.

Boros Andrást segédlelkészi feladatok ellátásával bízta meg a metropolita, méghozzá a Kispesti Görögkatolikus Parókián.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában