Helyi közélet

2016.08.21. 20:00

Jövőre sárréti lesz az idei ladányi

Püspökladány - Befejeződött a nyolc hétvégén át tartó Ladányi Nyár rendezvénysorozat augusztus 20-án.

Püspökladány - Befejeződött a nyolc hétvégén át tartó Ladányi Nyár rendezvénysorozat augusztus 20-án.

A Sárrét legnagyobb kulturális- és közösségi rendezvényét szervezte meg ezen a nyáron is a város önkormányzata és a Dorogi Márton Művelődési Központ. A tematikus program alapján szombat délutánonként és esténként zajló rendezvényeken szólt a zene, lehetett könyvet és kézműves termékeket vásárolni, továbbá beszélgethettek, ismerkedhettek az emberek a művelődési központ mögötti szabadtéri színpad környezetében.

- Annak ellenére, hogy a nyári szabadságok miatt sokan távol voltak Püspökladánytól, hétről hétre több százan, a nyitó és a záró eseményen több mint ezren látogattak ki a rendezvényre. Fellépőink főleg a településünkön élő előadók voltak, de a nyitó- és a záróeseményre sztárvendégeket is hívtunk - kezdte az ez évi Ladányi Nyár eseménysor összegzését Dombi Imréné polgármester, hozzátéve, hogy a város jövőre is megtartja a programsorozatot.



A korona a hivatalba

- Csupa kedvező visszajelzést kaptunk a színpadi dekorációkról, valamint a nézőtér székeire az esemény előtt elhelyezett apró ajándékokról - folytatja Erdei Anna, a művelődési központ igazgatója. - Most például, augusztus 20-ára, az újkenyeret jelképező apró süteményt tettünk az ülő alkalmatosságokra, így vártuk a vendégeket. A záró eseményre a művelődési központ dolgozói elkészítették a magyar korona és jogar mását, és ezeket is kitettük a színpad elé. (Dombi Imréné elmondta, hogy a koronázási kellékek másai a polgármesteri hivatalba kerülnek majd.) De az újdonságok közé lehet sorolni a hétről-hétre meghirdetett süteménysütő versenyeket. A receptekből könyvet készítünk. Alighogy befejeződik az idei eseménysor és összegezzük a tapasztalatokat, máris elkezdjük szervezni a jövő évi Ladányi Nyarat, amely további újításokat tartalmaz majd. Például jobban be szeretnénk vonni a Sárrét többi települését. Az ottani kulturális- és hagyományőrző csoportoknak fellépési lehetőséget adunk, a ladányi közönség pedig megismeri tágabb környezete értékeit.

HBN-KZS


A legjobb süteménykészítők

1. Mile Zoltánné

2. Kiss Lajosné

3. Darai Márta

4. Karacs Gyuláné


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában