Helyi közélet

2016.08.22. 11:35

Egész délelőtt szivattyúztak a vihar után

Hajdú-Bihar - Polgár közelében, illetve Biharban esett a legtöbb eső.

Hajdú-Bihar - Polgár közelében, illetve Biharban esett a legtöbb eső.

Sok munkát adott a tűzoltóknak a hétfő hajnali vihar, különösen Debrecenben. A megyeszékhelyen összesen tíz helyszínen kellett a vizet szivattyúzni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső után – mondta el a Naplónak Rácz Máté, a megyei katasztrófavédelem megbízott szóvivője. Két helyszínen, a Szép és a Szőlőskert utcákban még a délelőtti órákban is szivattyúznak.

A viharban a szél is kiborított néhány fát. Mikepércsen, a Kossuth utcában faágak szakadtak le, Vámospércs és Bagamér között pedig egy fa dőlt útra, előbbihez a debreceni tűzoltók, utóbbihoz pedig a nyíradonyi kollégáik vonultak. A debreceni Őszirózsa utcában szintén faágak törtek le, itt ki kellett vágni a növényt.

Szintén riasztották a tűzoltókat a debreceni Nagytemplomhoz a hajnali órákban. Az épület átvizsgálása során azonban tűzre, füstre utaló jeleket nem találtak.

Lokálisan sok eső

A lehullott eső mértéke lokálisan nagy eltéréseket mutat a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság reggel 7 órai adatai szerint. A legtöbb csapadék Polgár térségében (40 milliméter körül), illetve Biharban (a Békés megyei Szeghalomnál 34,6 millimétert mutatott a mérce) esett – derül ki a társaság honlapján közzétett adatokból. Debrecen-Bánkon 32,2 millimétert mértek. A térkép szerint az eső leginkább a határ menti falvakat (Pocsajban például 6,6 milliméter hullott), illetve Balmazújváros környékét kímélte.


Ezekben a debreceni utcákban szivattyúztak:

Szalók utca, Szilegyházi, utca, István út, Csobolyó utca, Áchim András utca, Tégláskert utca, Szőlőskert utca, Szép utca, illetve a Sámsoni úton két helyen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában