Helyi közélet

2016.08.27. 14:02

Az Ady térhez méltó kinézetet kap a gimnázium is

Debrecen - Már mutatja magát az érdeklődő tekintetek előtt a debreceni Ady Endre Gimnázium megújult homlokzata, épülete.

Debrecen - Már mutatja magát az érdeklődő tekintetek előtt a debreceni Ady Endre Gimnázium megújult homlokzata, épülete.

A népszerű tanintézmény nemcsak külsejében szépül, hanem – mintegy 180 millió forintos beruházás eredményeként – energetikai korszerűsítésen is átesik, hogy a következő években olcsóbbá váljon az épület fenntartása. Maga az Ady tér korábban megszépült uniós forrás révén.


Debrecen – Az Új Főnix Terv prioritásként tekint Debrecen iskolaváros jellegére: új bölcsőde és óvoda építésével, a nemzetközi iskola program megvalósításával, a városban működő oktatási, nevelési intézmények energiahatékonyságot szem előtt tartó felújításával. A „zöld város” programmal a városi intézmények jelentős részének környezettudatos felújításával és a megvalósítani tervezett e-mobilitás programmal jelentős lépést kívánnak tenni Debrecen környezeti értékeinek megóvása érdekében, az egészséges, élhető város feltételeinek megteremtéséért – fogalmazott Széles Diána alpolgármester az Ady Endre Gimnázium energetikai korszerűsítése kapcsán tartott sajtótájékoztatón csütörtökön.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában