Helyi közélet

2016.08.21. 18:43

A kisbíró kidobolta, mit érdemes venni a Hortobágyi Hídivásáron

Hortobágy - Az esemény három napján több tízezer ember látogatott el a Hortobágyra a hétvégén.

Hortobágy - Az esemény három napján több tízezer ember látogatott el a Hortobágyra a hétvégén.

A több évszázados múltra visszatekintő vásárt az idén 124. alkalommal rendezte meg a puszta faluja. A pénteken kezdődött forgatag szombaton teljesedett ki, akkor olyan sokan érkeztek a Kilenclyukú híd és a Víziszinpad közötti vásárterületre, hogy több rendőri csoportnak is be kellett szállni a 33-as főút, valamint az onnan kiágazó utak gépkocsi forgalmának irányításába. A vasárnap ismét csendesebb volt, déltől már pakoltak az árusok.

Rockzene a folyóparton

Mintegy 200 kereskedő, kézműves és népművész kínálta a portékáit az országos kirakodó és népművészeti vásáron. A forgatag mellett változatos és színes kulturális programmal is várták a vendégeket a rendezők, a település önkormányzata és a Hortobágyi Délibáb Nonprofit Kft.

Évek óta hagyomány, hogy a vásár első napján rendezik meg a Pusztafeszt eseményt, ahol délelőtt a népzene és néptánc képviselői lépnek fel, délután pedig a magyar rock zenéé a színpad. 20-án, szombaton egész napos programmal várták a látogatókat, főként Hortobágy és környékére jellemző népzenei és néptánc jellegű produkciókkal. Délután az ökumenikus templomban a kenyérszentelési ünnepet tartott a település vezetése, valamint a református és a római katolikus egyház. Vincze Andrásné polgármester köszöntőjében beszélt kenyérünnep eredetéről, az alkotmányról, majd Baloghné Hajdú Krisztina református lelkész és Hasulyó János római katolikus címzetes kanonok és plébános megáldotta az újkenyeret, amelyet Karika György, a helyi közélet ismert személyisége vágott fel.

A vásárban újdonságként kisbíró hirdette a színes portékákat, illetve a gyermekek nagy örömére Szárnyalló népi játékok elnevezésű játszótér is volt.

HBN-KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában