Helyi közélet

2016.07.22. 12:57

Vasmadarakkal szegik szárnyukat…

Hajdú-Bihar - Összesen másfél milliárd forintot különítettek el az állami kasszából szúnyoggyérítésre.

Hajdú-Bihar - Összesen másfél milliárd forintot különítettek el az állami kasszából szúnyoggyérítésre.

Az összegből várhatóan kilencszáz településen, kettő-hat alkalommal tesznek keresztbe a szúrós rovarok szárnyalásának. Megyénkben eddig Debrecenben, Hajdúszoboszlón és Berettyóújfaluban dolgozott a közbeszerzési eljárás eredményeként megbízott SZEMP Air Konzorcium. Ahogyan azt Hajdu Mártontól, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóreferensétől megtudtuk, a légi kémiai módszerrel összesen mintegy 437 ezer, földi kémiai módszerrel 325 ezer, biológiai módszerrel pedig 15 ezer hektár kezelését tartalmazó országos szúnyoggyérítési program mellett az egyes települések önkormányzatai is tehetnek a szabadtéri rendezvények megzavarói ellen a saját költségükön.

A központi gyérítések megkezdése előtt az Országos Tisztifőorvosi Hivatal adatai alapján felmérték, hogy mely régiókban volt szükség az elmúlt években a csípőszúnyogok elleni szervezett védekezésre. Az adatokat kiegészítették az elmúlt évek ár- és belvízi védekezése során szerzett információkkal, valamint az előzetes szakértői javaslatokkal. A katasztrófavédelem honlapján minden héten hétfőn közzéteszik az adott heti programot: azt, hogy hol permeteznek légi vagy földi járműről a finomcseppes eljárással, illetve hol használnak melegködképző-generátorokat.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában