Helyi közélet

2016.07.27. 11:47

Vadat figyelmeztet időben a kaszálógép

Debrecen - Speciális gépekkel és kiegészítő felszereléssel szerelt gépekkel végezhetőek a munkák.

Debrecen - Speciális gépekkel és kiegészítő felszereléssel szerelt gépekkel végezhetőek a munkák.

Mintegy 1000 hektárnyi nemzeti parki területének gondozására nyert megbízást nemrégiben nyílt közbeszerzési pályázaton egy régiónkbeli de országos hatókörű cég, a Jánosik és Társai Kft. – tájékoztatta lapunkat a vállalkozás képviselője.

Állatvédelem

A tendergyőztes cég a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság védett természeti területein a természetvédelmi területkezelési munkálatok során szálastakarmány-előállítást folytat, kaszálási, rendképzési, szükség esetén rendterítési valamint bálázási munkafolyamatokat lát el. Közölték, hogy a Dévaványai-Ecsegi és a Csanádi-puszták területein végzendő munkák során nemcsak az előállított takarmány minősége fontos.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a vadon élő állatfajok védelmére. Speciális gépekkel és gépkiegészítő felszereléssel szerelt gépekkel végezhetőek a munkafolyamatok, amelyek figyelmeztetik a vadon élő állatokat a menekülésre. A most elnyert szezonális szerződés mintegy 10 százalékos bevétel-növekedést jelent a cég külterületi ágazatánál" – mondta a vállalkozás vezetője.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában