Helyi közélet

2016.07.21. 12:49

Panama Magic: bírják a trombitát, a szaxit

Debrecen - Energikus dallamok – egy debreceni zenekar a funky jegyében.

Debrecen - Energikus dallamok – egy debreceni zenekar a funky jegyében.

„Get up!” – avagy „Csináljuk! Kapd össze magad!”, ahogy James Brown is mondaná: ez a zene alapvető mozgatórugója Kabai István szerint, aki a Panama Magic frontembereként ebben a szellemiségben alapította a zenekart Szakál Lajossal karöltve. A 2012 óta működő formáció eleinte feldolgozásokat játszott, az elmúlt egy évben azonban már saját szerzeményekkel is előrukkoltak. Az öttagú zenekar (Kabai István – gitár-ének; Zán Tamás – dob; Szakál Lajos – basszus; Kiss Gergő – szaxofon; és Bócz István – trombita) alapvetően az 1960-70-es évek Amerikáját idéző funk vonulatát ragadja meg, melyet saját zenei elképzeléseivel ötvöz. Angol szövegeiket Kabai István írja.

– Ha beugrik egy ritmus, téma, vagy szókapcsolat, összerakom a dal gerincét, amit közösen dolgozunk ki és együtt hangszerelünk – mondta. Kiemelte, mivel a fúvós szekcióé a főszerep, a dalok a trombita és a szaxofon zenéjére épülnek.

Lemez készül

Már összegyűlt a dalokból egy lemezre való, mely hűen tükrözi a zenekar életútját. – Büszke vagyok arra, hogy mindent a hangszereken szólaltatunk meg, nincsen digitális technikával túleffektezve – hangsúlyozta Kabai István.

A fiúk egyetem és munka mellett gyakorolnak, ezért a próbákat komoly szervezői munka előzi meg. Nem találkoznak túl gyakran, ám, ha igen, akkor beleadnak mindent. Arra, a kérdésre, hogy miért érdemes őket meghallgatni a Campus Fesztiválon, az énekes egyszerűen válaszolt: – Ezt nem lehet elmondani, mert érezni kell, a zene magáért beszél.


Debrecen - Testközelből követjük nyomon az idei év legnagyobb debreceni buliját, a Campus Fesztivált. Beharangozók, hangulatjelentések, fotók és videók minden mennyiségben!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában