Helyi közélet

2016.07.11. 19:03

Meglepetésbuli várta a 90 éves Veronka nénit

Nyíracsád - Veronka néninek meglepetés volt a család ajándéka és a polgármester köszöntése 90. születésnapja alkalmából.

Nyíracsád - Veronka néninek meglepetés volt a család ajándéka és a polgármester köszöntése 90. születésnapja alkalmából.

Ternován Mihályné Czapár Veronka néni 1926. június 16-án született Nyíracsádon. Idén töltötte 90. életévét. A jó erőben és egészségben lévő Veronka néninek nagy meglepetéssel készült a család a jeles évforduló alkalmából. Úgy gondolták, mindennél értékesebb ajándék a mama számára, ha együtt ünnepelhet szeretteivel. Veronka néni mit sem sejtett a nagy készülődésről. Július 9-én idősebb lányával úgy indult el otthonról, hogy rokonlátogatóba mennek. Még bosszankodott is egy picit, amikor nem engedték, hogy egy pár tojást csomagoljon.

Meglepetésbuli

Nagy volt a meglepetés, amikor begördült az autó a helyi görögkatolikus szolgáltató ház udvarára. Veronka nénit bekísérték a terembe, ahol két testvére, három gyermeke, tíz unokája, tizenhárom dédunokája, és szomszédasszonya, Lilla várta, akit fogadott lányaként szeret.


Fotó: Magánarchívum


A mindig mosolygó Veronka néni a meglepetés és az öröm könnyeivel küzdve fogadta a jókívánságokat. Aztán csak széttárta a kezét és annyit mondott: - Az örömtől sírok, mert ezek itt mind az én vérem.

Díszoklevelet kapott

A jeles napon a család mellett dr. Nagy János polgármester és Nagyné Jobbágy Piroska jegyző asszony is köszöntötte Veronka nénit. A település önkormányzata nevében díszoklevelet ajándékozott a 90 éves néninek. Veronka néni imára kulcsolta a kezét, bizonyára hálát adott ezért a napért, majd azt mondta:- 90 évet éltem, de még nem fáj semmim. Örülök, hogy itt lehetek köztetek, de készen állok a nagy útra is minden pillanatban. Elfogadom, amit a Jóisten akar.

HBN-KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában