Helyi közélet

2016.07.12. 07:45

Külvilági kapcsolat a kórházba kényszerülőknek

Debrecen- A Debreceni Egyetem klinikáin néhány napja egy kávé áráért lehet használni a világhálót.

Debrecen- A Debreceni Egyetem klinikáin néhány napja egy kávé áráért lehet használni a világhálót.

Egyik olvasónk azzal a kérdéssel fordult szerkesztőségünkhöz, hogy miért nincs ingyenesen elérhető wifi-szolgáltatás a debreceni klinikákon és a Kenézy Kórházban. Szerinte ez 2016-ban már nem teljesíthetetlen kérés, rohamosan növekszik azok száma akik okostelefont, hordozható számítógépet használnak. Azok a betegek akik heteket, hónapokat kénytelenek eltölteni egy-egy kórházi osztályon, – és természetesen olyan az állapotuk – minden bizonnyal örülnének ha igénybe vehetnék okoseszközeik minden funkcióját – indokolt témafelvetőnk.

Hatvan százalékban

Néhány hete, ha nem is ingyenes, de a betegek számára is olcsón elérhető internet szolgáltatást indítottak a Klinikán – felelte megkeresésünkre a Debreceni Egyetem Sajtóirodája. Hozzátették: a meglévő rendszert fejlesztették, például 380 bázisállomást telepítettek. A wifi minden épületben elérhető, alapvetően az ambuláns rendelésekre és a fekvőbeteg ellátóhelyekre koncentrálódik. Megfelelő minőségben jelenleg az intézmény 60 százalékát fedi le, de dolgoznak a bővítésen.

Egy napilap áráért

Azoknak a betegeknek akik használni szeretnék a rendszert, a KK-WiFi nevű SSID-hez kell csatlakozniuk, amelyen a fejlesztők lépésről-lépésre végigvezetnek a regisztrációs folyamaton. Erről email-ben visszaigazolást is küldenek.

A wifihasználatért SMS-ben és bankkártyával lehet fizetni. Egy, három vagy hét napra szóló csomaglehetőségek léteznek. A csatlakozók száma nem korlátozott, felhasználónként maximum 4 Mbit/sec letöltési és 2 Mbit/sec feltöltési sávszélességet biztosítanak. A Debreceni Egyetem Sajtóirodája arról is tájékoztatott, hogy az egész klinikai központ területét szeretnék ezzel a wifivel lefedni. Az erre vonatkozó rendszerterv már elkészült, a megvalósításhoz szükséges forrást azonban még keresi az intézmény.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában