Helyi közélet

2016.07.26. 12:30

Küldjön hírt! - "A járdán általában tilos kerékpározni"

Debrecen - <em>Felháborodásomat tegnapi esetem váltotta ki. Építkeznek az egyik utcán, és bizonyos rész le van zárva a járdából. Gyalogosként közlekedtem arra, szembejött velem egy biciklis fiatalember. Ahelyett, hogy kikerült volna, a járdáról lehajtva szembejött velem, és engem, a gyalogost kényszerített arra, hogy leugorjak a járdáról. Mikor szóvá tettem még ő volt felháborodva</em>.

Debrecen - Felháborodásomat tegnapi esetem váltotta ki. Építkeznek az egyik utcán, és bizonyos rész le van zárva a járdából. Gyalogosként közlekedtem arra, szembejött velem egy biciklis fiatalember. Ahelyett, hogy kikerült volna, a járdáról lehajtva szembejött velem, és engem, a gyalogost kényszerített arra, hogy leugorjak a járdáról. Mikor szóvá tettem még ő volt felháborodva.

Tényleg sok mindent megért az ember, de a biciklisek egy része azt hiszi, most már övé az úttest, a kijelölt biciklis helyek és persze a járda.

"A járdán szabad biciklizni”

Nem igaz, a járdán általában tilos kerékpározni! Lakott területen csak ott szabad járdán kerékpárral közlekedni, ahol az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, és akkor is csak a gyalogos forgalom zavarása nélkül, legfeljebb 10 km/óra sebességgel. Fontos még tudni, hogy amennyiben egy úton tilos kerékpározni, az nem jelenti azt, hogy akkor ott a járdán szabad kerékpározni, kivéve 12 éven aluliaknak, főút mellett.

Olyan jó lenne, ha ezt betartanák, én elhiszem, hogy néha nincs más megoldás, csak a járda, de ott tartsa be, hogy az elsősorban a gyalogosoké.

- Nagy Lászlóné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában