Helyi közélet

2016.07.28. 16:04

Időjárás-jelentés - 2016. július 28.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

A kontinens északnyugati vidékein ciklonok frontfelhőzetei követik egymást, ezek mentén többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Másutt, Európa nagy részén napos, meleg, nyári idő a jellemző, ugyanakkor főként napközben Közép-Európában a fülledt idő mellett többfelé záporok, zivatarok alakulnak ki. A déli országokban több fokkal 30 fok fölé melegszik a levegő, illetve a Fekete-tenger melletti országokban is 30 fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet. Nagy területen mérnek 22 és 29 fok közötti maximum-értékeket Lappföldtől Angliáig és ettől délre. A Kárpát-medence fölé péntek estig északnyugat felől fokozatosan szárazabb levegő érkezik, ezért a kezdetben záporos, zivataros időjárás egyre kevesebb helyen lesz jellemző.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Csütörtökön általában erősen felhős idő lesz a jellemző. Hosszabb napos időszakok eleinte a Tiszántúlon lehetnek, majd ott is egyre több lesz a felhő. Az esti óráktól nyugat felől csökken a felhőzet, és pénteken az ország nagy részén már többórás napsütésre lehet számítani, azonban keleten, északkeleten még erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Kezdetben a középső, majd egyre inkább a keleti országrészben várható sokfelé eső, zápor, zivatar, pénteken főként a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben valószínű további csapadék. Az intenzív gócokat felhőszakadás, néhol jégeső, szélerősödés kísérheti. A szél a Dunántúlon és az északi megyékben északira, északnyugatira fordul és megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 26 és 31 fok között várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában