Helyi közélet

2016.07.16. 13:51

Fidesz: meg kell állítani a bevándorlást

Debrecen - Kósa Lajos szerint a migrációnak köze van a terrorizmushoz.

Debrecen - Kósa Lajos szerint a migrációnak köze van a terrorizmushoz.

Kósa Lajos a Fidesz frakcióvezetője szombati sajtótájékoztatóján kijelentette: a bevándorlás akadályozásával, az Európai Unió külső határainak hatékony védelmével lehet elejét venni az újabb európai merényleteknek. A kormánypárti politikus a nizzai terrortámadás után arról beszélt, hogy az elmúlt fél évben elkövetett minden ehhez hasonló akció bevándorlókhoz volt köthető, mindegyikről kiderült, hogy köze van az iszlám radikalizmushoz, az iszlám államhoz.

– Nyilvánvaló, hogy a migrációs folyamat kéz a kézben jár a terrorizmussal. Ezt a terror szervezetek sem tagadják – jelentette ki Kósa Lajos. Úgy vélte, hogy az Európai Unió politikusai rosszul kezelik a helyzetet, nem támogatniuk, hanem akadályozniuk kellene a tömeges bevándorlást. Elmondta: miközben a mostani fejlesztési ciklusban egy magyar állampolgárra számítva mindössze alig 1 millió forint felzárkóztatási pénzt ad az unió, addig Magyarországtól azt kérik, hogy minden be nem fogadott bevándorló után fizessen 78 millió forintot. A Fideszes politikus szerint ezt a népszavazáson vissza kell utasítani.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában