Helyi közélet

2016.07.08. 07:24

Ezt hallgasd meg, Debrecen!

Debrecen – A cívisvárosban összpontosul az énekelt muzsika velünk élő kincse.

Debrecen – A cívisvárosban összpontosul az énekelt muzsika velünk élő kincse.

A résztvevők felvonulásával, az ünnepélyes köszöntőkkel és a nyitó díszhangversennyel megkezdődött csütörtökön a Bartók Béla XXVII. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál.

Az idén öt kontinens tizenkét országának húsz énekkara utazott el Debrecenbe azzal a céllal, hogy elnyerje a nagydíjat a kórusversenyen – melynek különlegessége, hogy a kortárs zene népszerűsítésére összpontosít. A Nagytemplomban csütörtökön megtartott ünnepi megnyitón Papp László, Debrecen polgármestere egyebek közt rámutatott: a kórusverseny egyrészt a tradíciók miatt számít a város életében kiemelt eseménynek, másrészt a remények szerint a találkozó egyedi karaktere jelentős szerepet kaphat abban a versengésben, amelynek végén Debrecen töltheti be Európa kulturális fővárosa szerepét 2023-ban.


HBN|Fotók: Molnár Péter | Kattintásra galéria nyílik


Debrecen - Immár huszonhetedik alkalommal rendezik meg Debrecenben a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivált. Mint arról már beszámoltunk, 12 ország 24 kórusa érkezett a cívisvárosba, hogy megtöltse azt énekszóval.


Debrecen – Csütörtökön kezdődik a kórusverseny; az érkező versenyzők közül többen igyekeztek a cívisváros szépségeivel ismerkedni szerdán – a japán Demachi Középiskola Gyermekkara például városnéző kisvasúttal vette birtokba Debrecent.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában