Helyi közélet

2016.07.13. 16:57

Dan Réka megcsinálta: országos versenyt nyert a debreceni fodrászlány!

Debrecen - Dan Rékának gyerekkori álma volt, hogy fodrász lehessen.

Debrecen - Dan Rékának gyerekkori álma volt, hogy fodrász lehessen.

Türelem, alázatosság, szorgalom, sokszínűség – ezek egy fodrász legfontosabb tulajdonságai Dan Réka szerint, aki megnyerte a 9. Országos Szakma Sztár fesztivált Budapesten. A verseny előtt két előválogató volt, ahová több mint 5 ezer 200 diák jelentkezett összesen 40 szakmában. A fodrászok közel százan indultak, a döntőbe azonban csak tíz résztvevő jutott, ahonnan Réka került ki nyertesen.



– Mióta az eszemet tudom, fodrász szerettem volna lenni – mesélte a debreceni lány, ezért céltudatosan választotta már a középiskolát is, ahol megismerte a fodrászszakma alapjait. Majd Kompos Tamás mesterfodrásznál töltött három év gyakorlatot, amely megalapozta a verseny eredményét. – A döntőt leszámítva nem készültem különösebben, a munkámon látszott, mennyi gyakorlás van mögötte. Úgy gondolom, ezek a tudatos és ösztönös mozdulatok segítettek abban, hogy az első helyen végezzek – mondta.



Irány Abu-Dhabi

Kompos Tamás hozzátette, a rangos esemény megnyitotta Réka előtt a kapukat, hiszen ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát Abu-Dhabiba, ahol 2018-ban világversenyt rendeznek. A debreceni fodrászlány addig sem ül a babérjain, régi vágya, hogy oktatófodrász legyen, amelynek tanulmányait már el is kezdte.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában