Helyi közélet

2016.07.02. 14:33

Berettyóújfalui kisfiú rajzából lett világrekord

Budapest, Berettyóújfalu - A látványos esemény a szelektív hulladékgyűjtésre hívja fel a figyelmet.

Budapest, Berettyóújfalu - A látványos esemény a szelektív hulladékgyűjtésre hívja fel a figyelmet.

Több mint 3 ezer 500 tejes és gyümölcsleves dobozból készült el a világ legnagyobb italos karton mozaikja a budapesti Madách Imre téren, mely 58 négyzetméteres nagyságával új Guinness-rekordot állíthat fel.

A hulladékból készült műalkotás alapját egy kilenc­éves berettyóújfalui kisfiú, Kiss Bence „A kedvenc fám” című rajzából tervezte és állította össze az ismert képzőművész, Zenovitz Zénó és kreatív csapata. Az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés (IKSZ) általános iskolásoknak hirdetett országos rajzpályázatot, melyre több mint 220 gyermekrajz érkezett.



Segítik a zöld gondolkodást

A hatalmas alkotás az italos kartondobozok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását kívánja népszerűsíteni. Hazánkban ugyanis a hulladékok visszagyűjtési aránya jelenleg az EU-s átlag felét sem éri el. A zöld gondolkodást segítő események arra mozgósíthatják a hazai lakosságot, hogy ne csak az elhatározás szintjén hozzanak tudatos döntést, hanem ténylegesen tegyenek a környezetükért.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában