Helyi közélet

2016.07.25. 10:50

Bálványost nálunk is!

<em>Elég határozott elképzelésem van arról, miként reagálna a most éppen országló pártszövetség arra, ha évről évre Körösszegapátiban vagy Bedőben összegyűlnének a romániai jobboldal vezetői egy szabadegyetemnek nevezett politikai eszmefuttatásra, aminek díszletei a kék-sárga-piros színek alatt üldögélő, hallgató, gyakran bólogató jobboldali román polgármesterek, párttagok és szimpatizánsok lennének</em>. Kovács Zsolt írása.

Elég határozott elképzelésem van arról, miként reagálna a most éppen országló pártszövetség arra, ha évről évre Körösszegapátiban vagy Bedőben összegyűlnének a romániai jobboldal vezetői egy szabadegyetemnek nevezett politikai eszmefuttatásra, aminek díszletei a kék-sárga-piros színek alatt üldögélő, hallgató, gyakran bólogató jobboldali román polgármesterek, párttagok és szimpatizánsok lennének. Kovács Zsolt írása.

Nos, magyarra ültetve ez történt a Tusnádfürdőn, a Bálványosi Szabadegyetemen, a hétvégén immár huszonhetedjére. A román vezetése nagyvonalú, ő maga is támogatja az eseményt – legalább is nem szól ellene –sőt, vezetői már ültek egy asztalhoz a mi nagyjainkkal. Igazi európai magatartás; a két nép közeledése, európai ügyek, helyünk a kontinensen, és egy kis gazdaság, kultúra, ami belefér. Elég határozott elképzelésem van arról, hogy sem Körösszegapátiban, sem Bedőn nem lesz a bálványosihoz hasonló szabadegyetem. Pedig tudom, a mi jobboldalunk sem viselkedne másként, mint ahogy a román vezetés. Európai módon kezelné a helyzetet. És már csak ezért is sajnálom, hogy itt nem lehet „Szegbedő”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában