Helyi közélet

2016.07.04. 12:25

A templomtól a Várdombig - Elszármazottak találkoztak Kismarján

Kismarja - Háromévenként szervezi meg az elszármazottak találkozóját Kismarja, a hétvégén volt a hatodik.

Kismarja - Háromévenként szervezi meg az elszármazottak találkozóját Kismarja, a hétvégén volt a hatodik.

Az országhatármenti, közel 1300 lakosú település nagy eseményét a Kismarja Közösségért Egyesület és az önkormányzat közösen szervezte meg. A művelődési ház nagyterme megtelt, hiszen sokan fogadták el a vendéglátók hazahívását a múltat idézni, a jelent megélni és a jövőt tervezni. A regisztrációnál minden vendég kapott egy kis fa emblémát, melynek egyik oldalán a találkozó napjának dátuma, a másik oldalán a kismarjai református templom képe látható. A hivatalos események délelőtt 9 órakor Kovács Mária tiszteletes ünnepi istentiszteletével a református templomban kezdődtek, majd a találkozó résztvevői a művelődési házba vonultak át.

A szivélyes fogadtatás, a színvonalas műsor, a finom ebéd mind arról tettek bizonyságot, hogy a találkozó nagyon jól sikerült. A néptáncos gyerekek, a derecskei citerakör, a helyiek kórusa, a színjátszók köre műsorai is azt bizonyították, hogy e mögött komoly felkészülés volt.

Bemutatkozó közösségek

Elsőként két óvodás verssel köszöntötte a vendégeknek. Farkas István Attila polgármester és Pető Ferencné egyesületi elnök üdvözölte a megjelenteket, majd a kismarjai vegyes kórus népdalokat énekelt. A helyi általános iskolások előadásában verseket hallhattak, utána a kismarjai néptánc gyermekcsoport előadása következett. A Ferenczi Tünde tanárnő vezette színtársulat humoros jelenete csak fokozta a jókedvet. A rövid szünet után a helyi közösségek képviselői mutatkoztak be néhány mondatban, így a polgárőrség, a „Tanyázók csoportja”, az irodalomkedvelők köre, a Kismarjai Néptánc csoport, valamint az „Egy pillanat” színtársulat.

Az ebéd után a vendégek kis csoportokban meglátogatták a Várdombot, a tájházat, a falu új épületeit, majd közös beszélgetéssel zárták a napot.

HBN–NKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában