Helyi közélet

2016.07.17. 16:49

A mese, a rockzene, a lovasszínház és a többiek

Püspökladány - Alkalmanként mintegy ezer ember szórakozik a Sárrét legnagyobb nyári rendezvényén.

Püspökladány - Alkalmanként mintegy ezer ember szórakozik a Sárrét legnagyobb nyári rendezvényén.

Ötödik éve júliusban és augusztusban megrendezi a Sárrét-menti város a Ladányi Nyár rendezvénysorozatot. Ebben az évben július 2-án kezdődtek és augusztus 20-án érnek véget a különböző tematika szerint szerveződött szombat esti programok a Dorogi Márton Művelődési Központ mögötti téren a múlt évben átadott szabadtéri színházban és környezetében.

-Ezen a hétvégén, tehát július 16-án a rocké volt a főszerep, a következőn rendezzük a III. Kakasfőző Fesztivált, ezzel mintegy hagyományt állítva a településünk baromfitartó hagyományának, majd az Új Lovas Színház előadása jön július 30-án. Az augusztusi hétvégéken a meséé, utána a néptáncé lesz a főszerep, hogy aztán augusztus 20-án egy fergeteges ünnepséggel zárjuk a térség legnagyobb nyári rendezvényét – sorolta a programokat Erdei Anna, a ladányi művelődési központ igazgatója, a főszervezők egyike.



Helyi festőművész készítette

-Amellet, hogy a helyi hagyományőrző és művészeti csoportok fellépési lehetőségekhez jutnak, és a városunk lakossága maga is megláthatja, hogy a csapatok ol tartanak, mennyit fejlődtek a múlt év óta, a tájegység értékeit is bemutatjuk, sőt országos hírű előadóművészeket is meghívtunk. Sokan nem tudnak eljutni fesztiválokra, így a Ladányi Nyár rendezvénysorozat révén nem maradnak ki ebből a szórakozási lehetőségből. Ugyanakkor a hétvégi program alkalmat ad a barátságok, ismeretségek ápolására, újabbak kötésére – tette hozzá a fiatal igazgató nő, akitől az ez évi programsorozathoz kapcsolódó újdonságokról is érdeklődtünk: - A színpadra és a színpad környékére díszleteket helyeztünk ki. A színpadi háttérképet Valik Zagyva Sándor helyi festőművész készítette, állandó díszlet a Ladányi Nyár figurája, öltözete, amivel, illetve azt fölvéve szívesen fényképezkednek a vendégek. Továbbá, az egyik eseményünket repülő húzta molinón is hirdettük.

HBN-KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában