Helyi közélet

2016.06.20. 07:19

Zöldebb, szebb, egészségesebb

Püspökladány - A katolikus templomtól a Bodó utcán át a Dózsa György utcáig látványosan újulnának a zöldfelületek.

Püspökladány - A katolikus templomtól a Bodó utcán át a Dózsa György utcáig látványosan újulnának a zöldfelületek.

Elbírálásra vár a település Zöld város projektben május közepén beadott pályázata.

Püspökladány településszerkezeti jelentőségű és a helységképet meghatározó egyik eleme a Rákóczi utcai kétoldali fasornak helyet adó széles zöldfelület növényállománya elöregedett. A tervezett beavatkozás során a zöldsávot pontszerű rehabilitációja történne meg. (Például az elöregedett fákat kivágják, majd facsemetékkel pótolják, valamint az elszáradt részeket levágják.) A katolikus templom előtti zöldterületen parkot alakítanak ki. A Bezerédi utcai lakótelep környezetét rehabilitálják, parkolókat, játszótereket rendbe teszik, további parkosításokat végeznek el. A víztoronynál lévő zöldfelületeknek parkjelleget adnak és a tervezett új funkciónak megfelelően alakítják át. Ide közlekedési parkot és szabadtéri edzőparkot terveztek a város vezetői. A sportpálya melletti közterületeken parkolókat építenek, illetve fásítás, parkosítás, járdafelújítás is szükségesnek látszik. A rehabilitált elemek megközelíthetőségét segítené továbbá a Bodó utcán a Dózsa György utcától a Rákóczi utcai körforgalomig terjedő kerékpárút kiépítése is, amely így bekapcsolódna a város meglévő kerékpárút-hálózatába.

Szolgáltatóházat is szeretnének

A pályázati felhívás gazdasági eleméhez igazodva, a Rákóczi utca 6. szám alatt található egyik önkormányzati tulajdonú ingatlan felújításával szolgáltatóházat alakítanak ki. Itt árusítanák az önkormányzat által megtermelt zöldségeket, az előállított termékeket, valamint lehetőség nyílna a varroda és mosoda profitorientált módon történő működtetésére.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában