Helyi közélet

2016.06.28. 08:38

Tegyük nyárállóvá a családi limuzint

Debrecen - A kocsi nyári felkészítés legalább annyira fontos, mint a tél előtti átvizsgálás.

Debrecen - A kocsi nyári felkészítés legalább annyira fontos, mint a tél előtti átvizsgálás.

Fontos, hogy műszakilag kifogástalan autóval induljunk vakációra. Kezdhetjük a felkészülést a tartozékokkal: nézzük meg, hogy az izzókészletben minden pótégő megvan-e.

Pontról pontra

Vizsgáljuk át az egészségügyi csomagot (a lejárati idő és a steril állapot fontos), ami jó szolgálatot tehet akár abban az esetben is, ha a gyermek lehorzsolja a térdét. Nézzünk utána, hogy az utazásunk során érintett országok előírásainak is megfeleljünk (pl. tűzoltópalack). Gondoskodjunk arról is, hogy az autóban, az utasok számának megfelelő láthatósági mellény legyen. Ellenőrizzük a lámpákat, elektromos berendezések üzemelését (pl. a légkondicionáló rendszer hatékonyságát); a folyadékszinteket; az ablakmosó tartályt bogároldós folyadékkal töltsük fel.

Biztos ami biztos

Ha az autót szakszervizben átvizsgáltatjuk, sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat. Ha a felkészítés ellenére mégis történne az autóval valami előre nem látható esemény, nagyon fontos dolog, hogy a legtöbb márkaszervizben a szervizelések alkalmával lehetőség van assistance szolgáltatásra szerződést kötni, ami meghatározott ideig érvényes. A javítást ugyan nem mindig téríti, de egy hazai telefonszám felhívása után autómentőt küldenek a helyszínre és a legközelebbi szervizbe szállítják díjmentesen a meghibásodott gépkocsit. Ha aznap a javítást nem tudják befejezni, csereautót biztosítanak, vagy az utasok szállásának a költségét megtérítik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában