Helyi közélet

2016.06.21. 14:19

Nem kell sokáig vízben állniuk Debrecen nyugati részén

Debrecen - A jelenlegi 80 kilométerről 105 kilométerre nőne a kerékpárút-hálózat hossza.

Debrecen - A jelenlegi 80 kilométerről 105 kilométerre nőne a kerékpárút-hálózat hossza.

Igyekszik megoldani a nyugati városrészben esős időben jelentkező vízelvezetési problémákat az önkormányzat. Például azt, hogy a Fészek Lakóparkban, a Tócópart utcán, ilyenkor vízben áll az új játszótér – jelentette be kedd délelőtt a Pósa utcán dr. Széles Diána alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője. Elmondta: az Új Főnix Terv keretében, – uniós pályázati pénzből – a Nagysándor telepen, a Vulkán telepen és a Fészek Lakóparkban lennének ilyen a vízelvezetést szolgáló beruházások, melyekre 450 millió forintot akarnak költeni. Ezek elkészülte után az önkormányzat saját forrásából jövőre folytatná a környéken az utcák leaszfaltozását – tette hozzá.

A keleti városrész is

Széles Diána arról is beszélt, hogy bár a keleti városrész homokos talaja jóval hamarabb „elissza” a vizet mint a nyugati fekete föld, azért a Biczó István Kertben és Pacon is 467 milliót fordítanának ilyen fejlesztésekre.

– A tervek között az is szerepel, hogy a Kishegyesi úton keresztül kiépül a Határ úti ipari parkba és a Nagysándor telepre vezető kerékpárút, valamint a Kishegyesi úti orvosi rendelő a közeljövőben jobb körülmények közé, a Pósa utca 1. szám alá költözik – ismertette a politikus.

Lesz min „karikázni”

Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő arról beszélt a tájékoztatón, hogy Debrecen más részein is várható újabb kerékpárutak kialakítása. Így például a Pallagi úton, a Móricz Zsigmond körúttól a Teva gyógyszergyár bejáratáig, a Kishatár utcán, a 33-as főút mellett a Látóképi tóig, a Vágóhíd utcán és a Diószegi úton, valamint ehhez kapcsolódva a Panoráma útig. Ezeknek a 2,3 milliárdba kerülő beruházásoknak köszönhetően a jelenlegi 80 kilométer hosszú kerékpárút hálózat hossza 103 kilométerre növekszik a megyeszékhelyen.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában