Helyi közélet

2016.06.01. 07:53

Nekrológ: Elhunyt Dr. Joób Árpád

Debrecen - <em>A közelmúltban értesültünk a tragikus eseményről: 70. életévében örökre eltávozott közülünk egykori tanárunk, a népzenekutató, a debreceni zeneművészeti felsőoktatásban szolfézs-módszertant és népzenét oktató, elhivatott, és a jövendő zenetanárok képzésében felelősséget vállaló művész-tudós kollégánk.

Debrecen - A közelmúltban értesültünk a tragikus eseményről: 70. életévében örökre eltávozott közülünk egykori tanárunk, a népzenekutató, a debreceni zeneművészeti felsőoktatásban szolfézs-módszertant és népzenét oktató, elhivatott, és a jövendő zenetanárok képzésében felelősséget vállaló művész-tudós kollégánk.

1968 és 1979 között a Zeneművészeti Kar jogelődjének oktatójaként, a debreceni felsőfokú zenei képzés kezdeti korszakában fontos szerepet vállalt az intézményi fejlődés elősegítésében.

Egy olyan korban, amikor a magyarságról érdemben beszélni csak szigorú szakmai megközelítésben lehetett, a népzene identitást teremtő erejével, az egykori Délibáb Együttes vezetőjeként hitelesített tevékenységével alakította ki hallgatóiban azt a szemléletet, amelyet a diplomát szerzett generációk magukkal vihettek majdani tanítványaik közé. Hite az emberben, a zenében, a kultúrában és az értékben mindenkor példaadó volt. Hirtelen eltávozása mély megrendülést okoz mindannyiunkban. Nyugodjon békében!

- Dr. Duffek Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában