Helyi közélet

2016.06.04. 21:58

Milliomos gyerek

<em>Mire e sorok megjelennek, már tudni fogjuk, hogy ki lett a fővirtuóz. Hogy ki nyerte el a szavazók kegyét a Virtuózok című tehetségkutató verseny mezőnyéből.</em> Régi János írása.

Mire e sorok megjelennek, már tudni fogjuk, hogy ki lett a fővirtuóz. Hogy ki nyerte el a szavazók kegyét a Virtuózok című tehetségkutató verseny mezőnyéből. Régi János írása.

Igen, a kiváló tehetségű hangszeres szólista gyerekek mezőnyéből, amiről bevallhatjuk, hogy jó műsor, jó ötletet jelenít meg, hiszen három korosztály, a kicsik, a nagyok és az ifjak legjobbjai vetélkednek egymással. A program megérinti a lelket, korosztálytól függetlenül, hibátlan módon. A versenyzők izgatottak, a családok mégannyira, hogy jól néz-e ki a mi gyerekünk, és vajon sikere lesz-e? A nagypapa- meg nagymamakorú nézők legfeljebb azért szomorkodnak egy kicsit, hogy miért nem az ő unokájuk készülődik ott, a színfalak mögött, mert milyen büszke is lenne, lehetne rá a család. De az már talán túl szép volna, hogy a gyerek nem elég, hogy megnyeri a tollaslabda válogatót az olimpiára, hogy kvótát szerez Rióba, még hibátlanul játsszon Beethoven-szonátát, akár többet is, vagy Chopint, ha úgy hozza a helyzet? Na jó, elég a nagyszülői ábrándozásból, nézzük és élvezzük a versenyt! Majd hármójuk közül valaki megnyeri! De mit is? A havi egymilliót vagy havi hatszázezret! Érjék be annyival! De itt egy kicsit elmegy a kedvem az egésztől. Ennél több kreativitás nem szorult senkibe a rendezők közül, a stábból? Más nem jutott eszébe se rendezőnek, se zsűrinek csak a pénz? És mindjárt egy millió? Nem! Mert ahhoz jobban kellene ismerni ezeket a gyerkőcöket, ezeket a korosztályokat, ahhoz ki kellene találni, hogy minek örülnének a legjobban. A baj csak az, hogy ha már ezekben a felnövőben lévő korosztályokban ilyen korán elültetjük a pénz mindenható voltát, szeretetét, akkor mi lesz később, amikor esetleg valamiért nem úgy megy a dolog, mint szeretnék! Esetleges csalódás mennyire fogja elszomorítani őket? De ne polemizáljunk itt majdani csalódásokról, most örüljünk annak, ami nekik örömet szerez! Mert azzal sok örömet szerezhetnek sokaknak! A zenével! Isten tartsa meg jó szokásukat és amikor tehetik osszák meg velünk! „Azok ott a folyosón a milliomosék? Igen, a srác hangszeres zenével nyert egy milliót a múlt héten a tévében. Havonként egy milliót! Te, gyakorolhattál volna többet is egy kicsivel!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában