Helyi közélet

2016.06.01. 17:29

Elitták a tejpénzt

<em>Amikor a pedagógus ismerősömnek megemlítettem, hogy a következő tanévtől a Klik szűkíti az iskolatej-programban résztvevő iskolák körét, az első reakciója (számomra egyébként némileg meglepő módon) az volt, hogy nem baj, hiszen nap nap után óriási a pocséklás.</em> Petneházi Attila írása.

Amikor a pedagógus ismerősömnek megemlítettem, hogy a következő tanévtől a Klik szűkíti az iskolatej-programban résztvevő iskolák körét, az első reakciója (számomra egyébként némileg meglepő módon) az volt, hogy nem baj, hiszen nap nap után óriási a pocséklás. Petneházi Attila írása.

Kétségtelen, hogy a jogszabályba foglalt korcsoportokhoz tartozó nebulók akkor is megkapják az iskolatejet (vagy joghurtot vagy éppen kakaót), ha egyébként a világból lehetne őket kiüldözni vele.

Kár, hogy a 3.b kukája (pontosabban a beledobált tejtermékek) láttán legfeljebb a takarítónéni csóválja bosszúsan a fejét, miközben a hivatalos „győzelmi jelentésekben” az iskolatej-program folyamatos és egyre növekvő népszerűségéről olvashatunk. A legfrissebb adatok szerint a programban már 436 ezer gyerek vesz részt, a költségvetési támogatás összege pedig az idei 2,6 milliárdról jövőre 4,2 milliárd forintra nő. Mivel azonban közel félmillió nebuló itatására a világ pénze se lenne elég, valakiknek vállalni kell az „áldozati bárány” szerepét. Ezért aztán a viszonylag jobb módban élő települések sokaságát ejtik ki a programból, nem törődve azzal, hogy a gazdagabb falvakban, városokban is élnek hátrányos helyzetű családokból érkező gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában