Helyi közélet

2016.06.21. 12:48

A Sodexóé lehet a konyha

Debrecen - A francia hátterű cég újíthatná fel a Pallagi úti Idősek Háza konyháját.

Debrecen - A francia hátterű cég újíthatná fel a Pallagi úti Idősek Háza konyháját.

A Sodexo Magyarország Szolgáltató Kft. lett a nyertese az önkormányzati tulajdonban lévő Pallagi úti Idősek Háza elhasználódott főzőkonyhájának működtetésére és felújítására kiírt koncessziós közbeszerzési eljárásnak – olvasható a csütörtöki közgyűlés elé kerülő egyik előterjesztésben. A dr. Papp László polgármester által jegyzett anyagból kiderül, hogy a július 1-jétől életbe lépő, tíz évre vonatkozó szerződés értelmében a francia tulajdonban lévő cég két hónap alatt felújítaná az összesen 911 négyzetméteres létesítményt, majd fokozatosan „lelaknák” a ráfordított összeget.

Több mint 30 millióba kerülne

A közgyűlés februári döntése értelmében a bérleti díj összege a korszerűsítési munkák megkezdése előtt 332 ezer 500 forint plusz áfa lesz havonta, mely a felújítás műszaki átadás-átvételét követően 675 ezerre emelkedik. A munkák időtartama alatt a Sodexo nem használná a helyiségeket, így erre az időre nem kellene bérleti díjat fizetnie. A beruházás során beépített anyagok az önkormányzat tulajdonába kerülnének. A 27 konyhai dolgozót a bérlő tovább foglalkoztatja.

A Debreceni Intézményműködtető Központ számításai szerint az étkeztetés kiszervezésével éves szinten mintegy 36 millió forintot lehet képes majd a város megtakarítani. A felújítás során egyebek mellett ki kellene cserélni a padlóburkolatot, az ajtókat, ablakokat, meg kellene oldani a víz elleni szigetelést, valamint festeni és mázolni is esedékes. A februári közgyűlésen tárgyalt erre vonatkozó előterjesztésben az szerepelt, hogy szakemberek szerint a konyha teljes felújítása összességében 33 millió forintba kerülne.

HBN


Debrecen – Jelentős fejlesztést hajtana végre az önkormányzat az állatkertben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában