Helyi közélet

2016.06.21. 08:16

A Pantera basszusgitárosa Debrecenben

Debrecen - A legendás csapat egykori zenésze, Rex Brown egyelőre csak könyv formájában jutott el egy cívisvárosi szórakozóhelyre.

Debrecen - A legendás csapat egykori zenésze, Rex Brown egyelőre csak könyv formájában jutott el egy cívisvárosi szórakozóhelyre.

Nem akármilyen álmot valósított meg Dudich Ákos és Horváth István, alias Pityesz, ugyanis nemrég közösségi finanszírozásban elkészült magyar nyelven az amerikai metalbanda, a Pantera története, mégpedig a bőgős, Rex Brown szemszögéből.

„A Pantera igaz története - belső szemmel” című kötet hétvégi, cívisvárosi bemutatóján a fordító-újságíró, Dudich Ákos és a többek között a FreshFabrik és a Neck Sprain korábbi frontembere, Pityesz nyújtotta át a könyveket azoknak, akik Facebookon szerveződött csoport tagjaiként megelőlegezték a kiadáshoz szükséges összeget.

A könyv létrejöttének „arca”, a fanatikus Pantera-rajongó Pityesz elmondta, hogy év elején, sörözés közben merült fel a könyv lefordításának és rendhagyó finanszírozási formájának az ötlete, majd megalkották a 333-an az első magyar Pantera-könyvért című csoportot. Mindenki háromezer forinttal támogatta a kötet létrejöttét.

A jó hangulatú, sörözős könyvbemutatón Dudich Ákos hozzátette, a szerző, Rex alig néhány óra múlva válaszolt neki, amikor értesült a nem mindennapi kezdeményezésről és a zenész örömmel írt előszót a magyar kiadáshoz.

A két úriember egyébként turnéra indult a könyvekkel és az exkluzív pólókkal, feltett szándékuk, hogy majd mindenkinek házhoz, de legalábbis a településére viszik a könyvet.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában