Helyi közélet

2016.05.19. 07:34

Viktor dönt

<em>A nyílt vízi mesterséges fény összezavarja a bébiteknősöket – állapította meg egy új ausztrál kutatás. Szintén szerdán az is kiderült, hogy a technika a védtelen KDNP-képviselőket is összezavarja: a Hír TV egy bizottsági ülés előtt rögzítette Rubovszky György mondatát – a politikus látta a kamerát, de alábecsülte a tévések eszközeinek hangfelvevő képességét.</em> Szőke Tímea jegyzete.

A nyílt vízi mesterséges fény összezavarja a bébiteknősöket – állapította meg egy új ausztrál kutatás. Szintén szerdán az is kiderült, hogy a technika a védtelen KDNP-képviselőket is összezavarja: a Hír TV egy bizottsági ülés előtt rögzítette Rubovszky György mondatát – a politikus látta a kamerát, de alábecsülte a tévések eszközeinek hangfelvevő képességét. Szőke Tímea jegyzete.

„Közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi” – hangzott el, a szövegkörnyezet alapján Áder János köztársasági elnökről beszélhetett.

Az eset gyorsan a közélet nyílt vizén találta magát, majd a nap végére a kormányzó koalíció képviselőinek értelmezésében erősen átalakult. Magánbeszélgetés volt, amit nem kommentálnak, továbbá ki-, illetve lehallgatás történt – mondták, kellő sértődöttséggel. Végül Rubovszky közölte, hogy nem is Áderről volt szó, holott korábban csak a „lehallgatás” miatt reklamált.

Mindeközben persze mellékes, ki mit gondol az ominózus mondat véletlen elcsípéséről. A lényeg, hogy rávilágít arra, amit a magyar tündérmesén kívül élők eddig is pontosan tudtak: a fontos döntéseket „Viktor” egyszemélyben hozza meg. A fideszes parlamenti képviselők csak öszezavarni hivatottak a védtelen választópolgárokat.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában