Helyi közélet

2016.05.20. 13:33

Véradás a kiállításon

Debrecen - A Cívis Fészek Kiállításon az önkéntes véradóknak is lehetőséget teremtenek az önzetlen felajánlásra.

Debrecen - A Cívis Fészek Kiállításon az önkéntes véradóknak is lehetőséget teremtenek az önzetlen felajánlásra.

Az Országos Vérellátó Szolgálat feladata a nemzeti vérkészlettel való gazdálkodás, valamint az ország biztonságos vérellátása. Ennek érdekében törekszik arra, hogy minél több lakost tájékoztasson a véradás fontosságáról és minél több potenciális véradót szólítson meg e nemes cselekedetre. Hazánkban átlagosan 250 ezer ember, mintegy 400 ezer egység vért ad évente, ezt használják fel az egészségügyi intézmények a vérre, vérkészítményre szoruló betegek gyógyítására.

Amennyiben Ön is szeretne véradásával segíteni a magyar kórházakban fekvő betegeken kérjük, látogassa meg a Debreceni Regionális Vérellátó Központ standját az I. Cívis Fészek Építőipari és Lakberendezési Kiállításon (Nagyerdei Stadion, Hall), ahol 2016. május 21-22-én, 11-16 óra között számítunk Önre!

Fontos tudnivalók a véradásról:

  • Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti legalább 50 kilogramm testsúlyú egészséges felnőtt. Férfiak évente ötször, nők évente háromszor adhatnak vért, két véradás között legalább 56 napnak kell eltelnie
  • Személyi igazolvány, lakcímkártya és tajszám szükséges a véradáshoz.
  • Véradás előtt a megszokott módon étkezzen és fogyasszon folyadékot!
  • A kiállítást szervezők apró ajándékkal kedveskednek a véradóknak.​
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában