Helyi közélet

2016.05.20. 13:41

Milliókat érhet a tudatosság lakásvásárláskor

Debrecen - Az OTP Bank komplex lakásmegoldásaival is találkozhatnak az érdeklődők az I. Cívis Fészek Építőipari és Lakberendezési Kiállításon.

Debrecen - Az OTP Bank komplex lakásmegoldásaival is találkozhatnak az érdeklődők az I. Cívis Fészek Építőipari és Lakberendezési Kiállításon.

A standon a pénzintézeti, az állami támogatású banki megoldásokról kaphatnak tájékoztatást a látogatók. A szakértők a lakástakarék, lakáshitel, CSOK és lakáskafetéria témákban is segítik a hozzájuk fordulókat. Érdemes tájékozódni, mert egy jó konstrukcióval a lakásvásárlás során milliós nagyságrendű támogatást, kedvezményt lehet igénybe venni.

Az OTP Bank egy korábbi felméréséből kiderült, az emberek többsége természetesnek veszi, hogy hitelt vesz fel lakásvásárláshoz. Ez tudatos pénzügyi magatartásról tanúskodik. Érdekes azonban, hogy az ingatlanvásárlás folyamata tekintetében már kevéssé megfontoltak az emberek: közel fél évig keresik a tökéletes otthont, de legfeljebb egy hónapot töltenek azzal, hogy annak finanszírozását is megoldják. Pedig ha banki, állami támogatású eszközben is gondolkodik az ember, igazán nem mindegy, hogy az mekkora hányadát képzi a megvásárolt ingatlan végösszegének! Természetesen az alapterület, az elhelyezkedés, a közlekedési lehetőségek fontosak az ingatlanválasztás során, de az OTP Bank szakértői szerint legalább ekkora figyelmet kell szentelni a finanszírozási lehetőségeknek. Jobb előre tudni, meddig nyújtózkodhat az ember, amikor élete egyik legnagyobb beruházásába fog bele!

Személyre szabott banki tanácsadás

Az OTP Bank a Cívis Fészek kiállításon mutatja be a látogatóknak a hazai piacon egyedül általa biztosított komplex lakásfinanszírozási szolgáltatásokat. A bank lakásmegoldásainak segítségével, az idejében megkezdett, tudatos tervezéssel az érdeklődők milliós nagyságrendben juthatnak állami támogatáshoz és további kedvezményekhez. A kiállításon résztvevő pénzügyi szakértők abban is tudnak segíteni a látogatóknak, hogy minden szempontot, valamennyi lakásmegoldási szolgáltatást számításba véve kalkulálják ki a lakásvásárláshoz legoptimálisabb konstrukciót az érdeklődők számára.

Például egy kétgyermekes debreceni család a lakástakarék-pénztári megtakarítás, a CSOK, a kamattámogatott hitel, és a munkáltatói lakáshitel-törlesztési támogatás igénybe vételével akár 11 millió forintot is spórolhat a 26 millió forintos új lakás építésen. De egy 17 milliós használt lakás megvétele is csupán félmillió forintos többletköltséggel jár tízéves távlatban. A mintaszámításban mindehhez elégséges kb. 5,5 millió forint önerő, míg a havi kiadások hozzávetőlegesen százezer forintra rúgnak a törlesztési időszak alatt. Ha tudni szeretné, önnek milyen egyéni lehetőségei vannak a küszöbön álló lakásvásárlás kedvezményes finanszírozására, látogasson el Nagyerdei Stadionban május 21-én és 22-én. Az OTP Bank standjánál 10 éves lakástakarék-pénztári szerződés kötése esetén a készlet erejéig 5000 Ft-os Kika vásárlási utalványt adunk ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában