Helyi közélet

2016.05.09. 14:32

Már a garázsba sem állhatunk be anélkül, hogy meg ne lopjanak

Debrecen - A debreceni rendőrök elfogtak két fiatal férfit, akik ellopták egy sofőr táskáját, amíg az kinyitotta a garázsajtót.

Debrecen - A debreceni rendőrök elfogtak két fiatal férfit, akik ellopták egy sofőr táskáját, amíg az kinyitotta a garázsajtót.

Egy férfi arról értesítette a rendőrséget 2016. május 7-én 11 óra körül, hogy Debrecenben, a Nagy Pál utcán parkoló autójából ismeretlen tettesek ellopták a táskáját.

A rendőrök a helyszínre mentek, ahol a férfi elmesélte nekik, hogy hazaérkezett az autójával és kiszállt, hogy kinyissa a kaput, majd a garázs ajtaját. Ez idő alatt nem zárta be gépjárművét. Mikor a férfi visszament a kocsihoz, hogy beálljon vele a garázsba látta, hogy az ülésen hagyott táskája - benne készpénzével és irataival - eltűnt. A járőröknek az egyik szomszéd elmondta, hogy ablakából látta, amint két fiatalember kivette a gépjárműből a táskát és elszaladtak onnan. Az egyenruhások beültették a szolgálati gépkocsiba a tanút és közösen bejárták a környéket, amelynek eredményeként a hölgy azonosította a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható két fiatal férfit.

A rendőrök a Zöld Sándor utcában igazoltatták H. Krisztiánt és a vele lévő fiút, akik kérdéseikre ellentmondásosan válaszoltak, majd végül elismerték a bűncselekmény elkövetését, és megmutatták melyik játszótéren rejtették el a lopott táskát. A járőrök a 26 éves férfit és 14 éves társát elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A helyi lakosok elmondták, hogy a készpénzt elfelezték, míg az ellopott táskát elrejtették. A rendőrök az eltulajdonított értékeket lefoglaltak és visszaadtak a sértett részére.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két fiatalember ellen - szabadlábon hagyásuk mellett - lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában