Helyi közélet

2016.05.04. 16:55

Legalább 44 lakásba surrant be lakótelepeken

Debrecen - Több mint ötven embert lophatott meg, alig 50 ezer forint kár térült meg.

Debrecen - Több mint ötven embert lophatott meg, alig 50 ezer forint kár térült meg.

Fegyházbüntetéssel sújtaná az ügyészség azt a férfit, aki debreceni panellakásokba surrant be 2014 és 2015 nyara között és összességében 3,3 millió forintnyi kárt okozott. A terhelttel szemben nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.

A nyomozó hatóság szerdai közlése szerint a korábban büntetett, munkanélküli férfi olyan lakótelepi panellakásokat szemelt ki, amelyeknek az ajtaja nem volt kulcsra zárva. A besurranó az előszobából, vagy a bejárathoz közel eső helyiségekből kisebb méretű értékeket emelt el úgy, hogy észre sem vették. Előfordult, hogy kitárt ablakokon ugrott be földszinti, első emeleti lakásokba, de az sem riasztotta vissza, ha ki kellett akasztani a bukóra hagyott ablakot. A vádirat szerint a debreceni elkövető főként aranyékszereket, készpénzt, mobilt és órákat lopott el, ami pénzt ezekből látott, azt felélte.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában