Helyi közélet

2016.05.07. 17:15

Inkább javítsa meg, de ne dobja ki azonnal!

Debrecen - A negyedik legfontosabb problémaként a pazarló életmódot tárta fel az elemzés.

Debrecen - A negyedik legfontosabb problémaként a pazarló életmódot tárta fel az elemzés.

A magyarok 40 százaléka látja úgy, hogy majdnem minden árt a környezetnek, amit a modern életben teszünk – derült ki a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatásából. A megoldás a termékek javítása lehet.

Divat lett

A pazarló életmód trendi napjainkban, hiszen azt általában a gazdagsággal és a jóléttel azonosítjuk. A vágyottnak feltételezett viselkedésforma azonban úgy tűnik, lassan kimegy a divatból. A magyar lakosság szerint fontos és aktuális társadalmi probléma a pazarló életmód, emellett a többség hajlandó lenne akár többet is fizetni egy termékért, ha az a környezetre kevésbé lenne káros. A tudatosság tehát egyre inkább része lesz a modern vásárló életének, ennek egyik részlete pedig a fölösleges fogyasztás elkerülése, a termékek megjavítása, vagy a sérült alkotórészek pótlása lehet.

Hamar megjön

Ha eltört a kávégép kiöntője, megrepedt a mixertál, esetleg a gyerek eltörte a hűtőszekrényben valamelyik polcot, nagy biztonsággal tudjuk ezeket az alkatrészeket pótolni. Másrészt pedig, ha a laptop akkuja már nem az igazi, esetleg elkoptak az elektromos borotva körkései, erre is van megoldás. Ráadásul a hiányzó kiegészítő és pótalkatrész megtalálásáért sem kell órákig az internetet bújni, a Media Markt ugyanis 8,2 milliós termékbázissal rendelkezik. Meghatározzuk a készülék típusszámát, amelyhez alkatrészre lenne szükség. Egyeztetünk a Media Markt ügyfélszolgálatával, a kollégák kikeresik a terméket, mely lehet gyári és utángyártott, és árban is széles a választék. Megrendelik, és 2-3 munkanapon belül átvehetjük.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában