Helyi közélet

2016.05.12. 14:29

Fidesz: Lesz min járni

Debrecen - Több mint 100 utca járdája újul meg részben Debrecen kertségeiben.

Debrecen - Több mint 100 utca járdája újul meg részben Debrecen kertségeiben.

Danku Attila, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, a Szabó Kálmán utca járdáját újraaszfaltozó brigád mellett bejelentette: a helyhatóság idén 34 millió forintot fordít járdafelújításokra a kertvárosi részeken. A pénzből olyan szakaszokat hoznak rendbe, amelyek nagyon töredezettek, balesetveszélyesek. Danku Attila választókörzetében a Szabó Kálmán utca, a Lónyai utca, a Hegyi Mihályné utca, a Som utca, valamint a Vámospércsi út egy része lesz ebben érintett. A munkák során összesen 350 méter hosszan, 1-1,2 méter szélességben alakítanak ki új burkolatokat. Ezen kívül további 100 kertvárosi utcában végeznek járdajavításokat idén – számolt be a kormánypárti politikus. Hozzátette: többnyire aszfaltozni fognak, de lesznek olyan helyek ahol a törött járólapokat kicserélik, vagy a lesüllyedteket megemelik.

Danku Attila kérdésünkre arról is beszámolt, hogy mivel a Szabó Kálmán utcán napközben gyakran szinte egymást érik a kamionok, a rendőrségtől azt fogja kérni, hogy tartassák be az ezekre a járművekre vonatkozó behajtási tilalmat.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában