Helyi közélet

2016.05.09. 16:13

Európát ünnepelték Debrecenben is

Debrecen - Az európai munkavállalásról is tájékoztattak egyebek mellett az Európa-napon.

Debrecen - Az európai munkavállalásról is tájékoztattak egyebek mellett az Európa-napon.

1950. május 9-én Robert Schuman, francia külügyminiszter nyilvánosságra hozta a szén- és acéltermelés feletti közös ellenőrzés kialakítására vonatkozó nyilatkozatát, amely az első lépést jelentette a mai Európai Unió megteremtése felé. Ezt a dátumot azóta is rendezvények sorozatával ünneplik Európa-szerte, melynek helyszíne Debrecenben hétfőn a Csapó utcai bevásárlóközpont előtti terület.

Kozma Kornélia az itteni akciót szervező Hajdú-Bihar Megyei Europe Direct Információs Központ irodavezetője elmondta: az Európa-napon például olyan kérdésekre válaszolnak öt szervezet szakértői, mint mikre és hogyan lehet pályázni, milyen okmányokra van szükség nyaralás alkalmával az unióban, illetve hová érdemes kiváltani az európai egészségbiztosítási kártyát. Az is megtudható, hogy milyen feltételekkel lehet az EU egyes országaiban munkát vállalni, illetve azok akik már dolgoztak másik uniós tagállamban, milyen nyugdíjra számíthatnak.

A sátrakban ezen kívül számos játék, kvíz és Európa-totó is várja az érdeklődőket.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában