Helyi közélet

2016.05.15. 09:44

Előjog nem, dicséret annál inkább jár

Debrecen-Ondód - Ismét megválasztották Ondód pünkösdi királyát. Sarka János ondódi fiatalember lett az idei pünkösdi király az Ondódon második alkalommal megrendezett Pünkösdi Király Választás és Gyermeknap Családi programon szombaton.

Debrecen-Ondód - Ismét megválasztották Ondód pünkösdi királyát.

Sarka János ondódi fiatalember lett az idei pünkösdi király az Ondódon második alkalommal megrendezett Pünkösdi Király Választás és Gyermeknap Családi programon szombaton.A püsnkösdi király címért heten szálltak versenybe. A vetélkedés nem egyéb, minthogy a jelentkezett legények összemérik ügyességüket, testi erejüket. A klasszikus három versenyszám, a póznamászás, a kötélhúzás és a helyből távolugrás ebben az évben gumicsizma hajításban, fenékkel működtetett pumpa használatában és rúdkitartásban is vitézkedniük kellett a fiúknak. Sarka János a győzelméért oklevelet és sok-sok elismerést kapott.

A közösségi házban, valamint az intézmény előtt megrendezett egésznapos eseményre sokan kilátogattak a 770 lakosú külterületi városrészben. A délelőtt és a koradélután a gyermekeké volt, egyebek mellett extrém kerékpárosok bemutatóját láthatták, majd aszfalt rajzverseny következett, de részt vehettek kézműves játszóházon is. A gulyásleves ebéd után az Abakusz Műhely, Pusztai Gábor és Kárpáti Eszter vette birtokba a színpadot. Ezt követően kezdődött a Pünkösdi Király megválasztása. A lakóközösség, valamint az Ondódért egyesület összefogása révén süteményekkel is meg tudták vendégelni az Ondódi Pünkösdi Király Választás és Gyermeknap résztvevőit. Az esemény utcabállal zárult.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában