Helyi közélet

2016.05.02. 17:19

DKV: tervben van a mobilos fizetés, de még várni kell rá

Debrecen - Több mint 81 ezer, egyszeri utazásra feljogosító tikettet vásároltak a debreceniek az automatákból.

Debrecen - Több mint 81 ezer, egyszeri utazásra feljogosító tikettet vásároltak a debreceniek az automatákból.

– Az utasok eddig 81 ezer 344 vonaljegyet és 15 ezer 911 értékszelvényt vettek a jegykiadó automatákból – közölte a DKV Zrt. a Napló érdeklődésére. Baráth Emma, a közlekedési vállalat kommunikációs és marketingasszisztense megjegyezte, legtöbben vonaljegyet vásárolnak, de a tanuló- és az általános havi bérlet, valamint az egynapos jegy iránt is nagy a kereslet. Baráth Emma megjegyezte, egyre többen használják az automatákat, s mind többen fizetnek bankkártyával.

Tervben a mobilos fizetés

Az utasok tavaly nyár óta vehetik igénybe a jegykiadó automatákat. A beruházás 92 millió forintba került, a vásárlók magyar, angol, német, szlovák, spanyol, francia, román, orosz és kínai nyelven válthatnak jegyet, míg a vakok és gyengénlátók helyzetét hangos menü segíti.

Jelenleg a tíz villamosmegállóban van lehetőség automatából jegyet váltani. Kíváncsiak voltunk, terveznek-e további jegykiadókat üzembe helyezni. Felvetésünkre azt írták, a bővítés nagyban függ a pénzügyi forrástól, ami jelenleg nem áll a DKV Zrt. rendelkezésére. Megjegyezték viszont, hogy eddig nem rongáltak meg egyetlen automatát sem.

Emlékezetes, a berendezéseket gyártó társaságnak 12 millió forintos kötbért kellett fizetnie, miután féléves csúszással tudták üzembe helyezni a készülékeket. Az összeggel kapcsolatban azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a kötbért a megrendelői konzorcium visszatartotta.

Arra is kíváncsiak voltunk, mikortól lehet majd mobiltelefonnal fizetni. Azt válaszolták, hogy a hosszú távú terveik között szerepelni fog a mobiltelefonnal történő fizetési mód, s remélik, hogy belátható időn belül elkezdődhetnek erről az egyeztetések – fogalmazott a kommunikációs és marketingasszisztens.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában