Helyi közélet

2016.05.09. 10:14

Csok-sokk

<em>Eddig nem sokan örülhettek a családi otthonteremtési kedvezménynek (csok), pedig sokaknak felcsillant a szeme, amikor először szóltak a hírek a 10+10 milliós lehetőségről. De talán jobban jártak, akik még nem kaptak pénzt, mint azok, akik már be is költöztek új otthonukba, s most derült ki, jogosulatlanul ítélték meg nekik a bankok a csok-ot, mert az osztatlan közös tulajdonú ingatlanra nem jár.</em> Sz. Fabók Ágnes jegyzete.

Eddig nem sokan örülhettek a családi otthonteremtési kedvezménynek (csok), pedig sokaknak felcsillant a szeme, amikor először szóltak a hírek a 10+10 milliós lehetőségről. De talán jobban jártak, akik még nem kaptak pénzt, mint azok, akik már be is költöztek új otthonukba, s most derült ki, jogosulatlanul ítélték meg nekik a bankok a csok-ot, mert az osztatlan közös tulajdonú ingatlanra nem jár. Sz. Fabók Ágnes jegyzete.

Sajtóhírek szerint az állam áprilisban hívta fel a pénzintézetek figyelmét erre a tényre, most pedig jó páran foghatják a fejüket, hiszen – ha igaz – kamatostul kell visszafizetniük a csok-ot. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a csok miatti lakásárrobbanás következtében egy valószínűleg jócskán túlárazott ingatlan után, az már csak „hab a tortán”. Parádés szervezés, szó se róla. Segítség helyett pluszteher... Ennek kapcsán csak két dologra leszek kíváncsi. Az egyik, hogy az állam miért nem lépett korábban közbe, ha tudták, hogy ez problémát okozhat?! A másik, hogy ebből a teherből a jogosultságot megállapító bank kiveszi-e a részét? Utóbbira tartok tőle mindannyian tudjuk a választ...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában