Helyi közélet

2016.05.21. 21:08

Csikós parádé után lovas felvonulás Nyíracsádon

Nyíracsád - „Betyárosra” sikeredett az első nyíracsádi lovas felvonulás.

Nyíracsád - „Betyárosra” sikeredett az első nyíracsádi lovas felvonulás.

A helyi lovasok kezdeményezésére, hagyományteremtő szándékkal május 21-én délután először rendeztek lovas felvonulást a nyírségi település utcáin. A fergetegesre sikeredett program a művelődés ház mögötti rendezvénytéren kezdődött, ahol dr. Nagy János polgármester köszöntőjét követően a Hagyományőrző Lovas Betyárok Egyesülete parádés bemutatóval lepte meg a közönséget. A Marokkó után Nyíracsádon bemutatott, csikós show-val egybekötött műsor keretében Nagy Gábor öt nónius lovával, Fazekas Lajos Labanc, Fazekas László Bitang, ifj. Fazekas Lajos pedig Filkó nevű lovával parádézott.

Birkapörkölt slambuccal

A bemutatót követően rendőri felvezetéssel, vidám nótaszóval 16 „szekérnyi” vendég indult útnak a falu utcáin. Több helyen megálltak, a „kisbíró” kidobolta a műsort, majd a bámészkodó, kíváncsi tekinteteket nemzeti viseletbe öltözött mazsorettek és az Eördögh Forgó Néptánc Együttes kiscsoportja vidám tánccal szórakoztatta. A menetet a falu határában lévő Csonkás Szabadidőparkban több üstnyi birkapörkölt és slambuc várta. Az ízes, magyaros ételek hamar gazdára találtak. A legkitartóbbak nótaszóval búcsúztatták a lovas napot Nyíracsádon.

HBN-KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában