Helyi közélet

2016.04.08. 16:29

Nem lesz többé sár

Debrecen - Kiemelt feladatként kezelik a Nagysándor és a Vulkán telep utcáinak leaszfaltozását.

Debrecen - Kiemelt feladatként kezelik a Nagysándor és a Vulkán telep utcáinak leaszfaltozását.

Megkezdték a Hatvan utcai kertben található Géza utca leburkolását. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Széles Diána (Fidesz) önkormányzati képviselő elmondta: a munkát két ütemben végzik el. Előbb a Kálmán utcától 140 méter hosszan dolgozik a kivitelező, a fennmaradó 150 méterre vonatkozó vállalkozási szerződést várhatóan néhány nap múlva írják alá. A Géza utcai burkolat szélessége 3 és 3 és fél méter között fog váltakozni. Az önerős útépítés keretében, 19 millió forintból megvalósuló beruházás előreláthatólag május végére készül el.



Dr. Széles Diána arról is beszélt, hogy az önkormányzat kiemelt feladatként kezeli a Nagysándor telep és a Vulkán telep belvíz elvezetési problémáinak megoldását. Miután a csapadékvíz rendszer fejlesztése elkészült, – a helyhatóság pénzügyi forrásainak függvényében – az ottani még burkolatlan utcák aszfaltozásához is hozzákezdenek.

– A szilárd burkolat elkészítéshez néhány utcában azonban hiányzik a megfelelő szélesség. Ilyenek például a Gohér és a Halastó utcák – ismertette kérdésünkre a képviselő. Hozzátette: az ott lakóknak meg kell érteniük, hogy amíg nem teszik beljebb a kerítéseiket, nem lehet ezt a problémát megoldani. Amennyiben erre sor kerül, nemcsak a sár tűnik el, hanem ingatlanjaik értéke is jelentősen emelkedik – hangsúlyozta dr. Széles Diána.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában