Helyi közélet

2016.04.08. 17:32

MSZP adomány az Eszosz szóvivőnek

Debrecen - A szocialisták szerint a Fidesz nem foglalkozik a szövetkezet volt dolgozóival.

Debrecen - A szocialisták szerint a Fidesz nem foglalkozik a szövetkezet volt dolgozóival.

Százezer forintot kap a szocialista párttól az Eszosz károsultak hajdú-bihari szóvivője Tóthné Gábor Ildikó – jelentette be dr. Gurmai Zita, az MSZP országos elnökségének tagja, a párt nőtagozatának elnöke egy sajtótájékoztatón. Elmondta: a Fidesz úgy tesz mintha ezek az emberek nem léteznének, nem biztosít nekik kárpótlást, pedig őket tönkretették, nélkülöznek.

– Tavaly nyár végén tettem büntető feljelentést az Eszosz ügyben azért, mert 8 „tróger” 2 800 embert becsapott és több mint 2 milliárd forintot el akart lopni az Európai Uniótól – jelentette ki ugyanott Huszka Imre az MSZP megyei elnöke. Hozzátette: azóta sincs az ügynek vége, mindenki csak tologatja a problémát.

Dr. Pósán László a Fidesz-Kdnp országgyűlési képviselője korábban úgy reagált, hogy az Eszoszt nem az állam hozta létre és nem az állam tartotta fenn. Ők pályáztak uniós pénzre. Hozzátette: a volt Eszosz dolgozók segítése érdekében a Belügyminisztérium külön pénzalapot hozott létre, melyből közmunkát biztosítanak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában