Helyi közélet

2016.04.28. 18:36

Hazai pályán az alföldi gyerekek

Debrecen - Az új klippel jelentkező Tankcsapda Hajdúnánáson és Berettyóújfaluban lép föl a hétvégén.

Debrecen - Az új klippel jelentkező Tankcsapda Hajdúnánáson és Berettyóújfaluban lép föl a hétvégén.

Zajlik az élet a Tankcsapda körül: Lévai Balázs több mint egy éven át forgatott a bandával, melynek jubileumi évét feldolgozó dokumentumfilm „Három rohadék rockcsempész - A huszonötödik év” címmel május 13-án jelenik meg DVD-n. A 2014-ben készült felvételek végigkísérik a zenekar munkáját és mindennapjait, bemutatva az időszak minden fontos történését a tavaszi Európa-turnétól a nyári lemez és klipfelvételeken át a jubileumi nagykoncertekig, utazásokon, laza és feszült pillanatokon keresztül egészen az évet záró eseményekig...

A legnézettebb klip

A film mellett extraként a DVD-n szerepel az „Alföldi gyerek” című új dal klipje, és annak werkfilmje is. Lukács László, a banda frontembere nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak az új nótáról.

– Amikor ezt a dalt megírtuk és fölvettük a stúdióban, már akkor tudtuk, hogy biztosan sokan lesznek, akiknek nagyon fog tetszeni és tuti lesz néhány olyan is hallgató, akinek nem fog bejönni. De ez egy olyan zenekar esetében, mint a Tankcsapda, teljesen természetes dolog. A legtöbb ember szerint nagyon jó, hogy született egy ilyen új Tankcsapda-szám, amely lazább hangvételű, vidám, életigenlő tétel. Persze, akadnak olyanok is, akik szerint eladtuk magunkat, de őszintén szólva, ez már eléggé lepereg rólunk. A beszélgetésünk időpontjában nagyjából 48 órája jelent meg a klip, rengetegen megnézték már, a zenekar történetének – ha az első két nap statisztikáit nézem – ez eddig a legsikeresebb klipje. Akik szerint ez nem jó dal, azoknak csak azt tudom javasolni, hogy hallgassanak más Tankcsapda-számokat, vagy esetleg más zenekarokat – fogalmazott Lukács. – Mindig is igyekeztünk saját magunkat nem beskatulyázni zeneileg, vannak szövegileg és zeneileg is nagyon durva dalaink, ahogyan vannak teljesen laza szerzeményeink is. Már az 1989-es stúdiómunkánk során is rögzítettünk például ilyet, „Félre a tréfát” címmel. Az „Alföldi gyerek” kimondottan egy filmzene, a két hét múlva megjelenő dokumentumfilmhez íródott dal – világosított fel a basszusgitáros énekes.

Vissza Nánásra

A Tankcsapda természetesen ezen a hétvégén sem áll le, pénteken Hajdúnánáson, szombaton pedig Berettyóújfaluban ad koncertet.

– A dalaink hangulatához hasonlóan a koncerthelyszínek megválasztása is szélső értékek között mozog – indokolt Lukács Laci. – A múlt hétvégén Zürichben és Stuttgartban játszottunk, most pedig mindössze 30-40 km-re távolodunk el Debrecentől mindkét napon. Szeretünk a közelben is föllépni, bár kétségtelen, Nánáson legalább tizenöt éve nem voltunk. Ha megfelelő helyszín, akkor bárhol szívesen játszunk, Újfaluban van erre egy alkalmas művelődési ház, oda kisebb-nagyobb rendszerességgel vissza is járunk. Hajdúnánáson valóban rég jártunk, legutóbb sok-sok éve egy Tungsram nevű klubban, ami azóta már meg is szűnt, de az ottani művház most jó lehetőséget kínál a koncertre, úgyhogy örömmel térünk vissza a városba, ahogyan a szombati helyszínre is.

HBN-Tamás Nándor


Debrecen – Új klipet hozott ki a Tankcsapda: az Alföldi gyerek videóját Tiszacsegén és Hortobágyon vették fel, és nagyszerűen ábrázolja az igazi vidéki hangulatot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában