Helyi közélet

2016.04.27. 14:40

Felújítanák a Fényesudvari kispiacot

Debrecen - Jövőre már jó körülmények között lehetne árulni és vásárolni a lakótelepen.

Debrecen - Jövőre már jó körülmények között lehetne árulni és vásárolni a lakótelepen.

Hosszú-hosszú egyeztetések után elkészültek a fényes udvari kispiac felújítási tervei. Sikerült megegyezni a beruházás részleteiről a környező társasházak, illetve üzletek képviselőivel – jelentette be a helyszínen dr. Papp László (Fidesz) polgármester. Elmondta: a korszerűsítésre 135-140 millió forintot szánnak, mely összeg zömét pályázaton szeretnék elnyerni.

A polgármester szerint amennyiben ez sikerül, korszerűsítik a piac infrastruktúráját. Az esőtől mindenütt védő tetőt alakítanak ki, mely alatt például új elárusító helyeket-, vizes blokkokat hoznak létre, valamint kicserélik a burkolatot. A szél elleni védelemről elől egy részben záró üvegportál fog gondoskodni.

– A beruházáshoz még idén szeretnénk hozzákezdeni, melyet a környéken lakók nagyon megérdemelnek – emelte ki dr. Papp László.

A környék is megújul

Dr. Pósán László (Fidesz) országgyűlési képviselő arra emlékeztette a kispiac előtti sajtótájékoztatóra összegyűlt újságírókat és érdeklődő polgárokat, hogy a kispiac rendbetételét még a 2007-ben meggyilkolt Balla Irma önkormányzati képviselő kezdeményezte.

A polgármester azt is bejelentette, hogy nemcsak a fényes udvari kispiacot, hanem a Fényesudvari-, és a Dobozi Lakótelepek közterületeit, parkjait, játszótereit, járdáit is korszerűsítik, melyekre – ugyancsak pályázati forrásból – 160-170 millió forintot szánnak. Hozzátette: a közbiztonság javítása érdekében köztéri kamerákat is felszerelnek a környéken.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában