Helyi közélet

2016.04.28. 11:56

Egy program, amivel mindenki jól járt

Debrecen - Az önkéntesek közösen a fogyatékkal élő társaikkal „pulykakakas-tömő” napot rendeztek.

Debrecen - Az önkéntesek közösen a fogyatékkal élő társaikkal „pulykakakas-tömő” napot rendeztek.

Az OTP Bank Önkéntes Programja lehetőséget adott arra, hogy megvalósulhasson az az elképzelés, miszerint a társadalom fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű személyek által előállított termékek jussanak el hátrányos helyzetű gyerekekhez.

Közös látogatás

A Program keretében a pénzintézet kollégái a Fény Felé Alapítvány dolgozóival közösen tettek látogatást a debreceni Immánuel Otthon és a Debreceni Fogyatékosokat Ellátó Intézményben, ahol húsvét alkalmából a Fény Felé Alapítvány „Kincsesláda” szociális és akkreditált műhelyeiben készült termékeket fogyatékkal élő társaiknak adományozták. A program sikerességének eredményeként a Fény Felé Alapítvány dolgozói munkalehetőséghez, az Immánuel Otthon és a Debreceni Fogyatékosokat Ellátó intézmény lakói pedig természetes alapanyagból készített kézműves játékokhoz jutottak.

Együttes élmény

A program befejezéseként az önkéntesek látogatást tettek a Fény Felé Esélycentrumban és a Kreatív Stúdióban, ahol közösen a fogyatékkal élő társaikkal „pulykakakas tömő” napot rendeztek. A megvalósított önkéntes program további célja, hogy a programban résztvevő intézmények közötti látogatások a jövőben rendszeressé váljanak, elősegítve ezzel is a fogyatékkal élők valós társadalmi el- illetve befogadását.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában