Helyi közélet

2016.04.08. 19:34

Bábosházi siker: a legjobbak voltak a debrecniek

Debrecen - A legjobb színész és színésznő díjával is debrecenit tüntettek ki.

Debrecen - A legjobb színész és színésznő díjával is debrecenit tüntettek ki.

Telenkó-Oláh Tímea, a Vojtina Bábszínház művészének és a debreceni bábosház színpadán szintén gyakorta játszó Schneider Jankót, a Hepp-Trupp Társulat tagjának munkáját találták a legjobbnak a III. Bábos Drámaíró Versenyen Békéscsabán. A március 31. és április 3. között megrendezett fesztivál minden részletében jelentősége volt a misztikus hármas számnak. Három író, három rendező, három színészcsapattal, három darabot hozott létre és mindezt három nap alatt, akárcsak a mesékben. A rendezvényen szinte órák alatt kellett megírni a művet a megyei napilap kisorsolt, Atkáktól tüsszög? című újságcikke alapján. Majd a vállalkozó szellemű művészek megrendezték, elpróbálták és bemutatták a műveket a nagyérdeműnek.

A három író: Szabó T. Anna, Markó Róbert és Vörös István voltak. Az előadásokat öt fős szakmai zsűri értékelte: Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus, a Bárka főszerkesztője, Zalán Tibor József Attila-díjas magyar költő, író, dramaturg, Túriné Kovács Márta, a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztályának osztályvezetője, Asbóth Anikó, a debreceni Vojtina Bábszínház igazgatója, Jászay Tamás kritikus. A legjobb drámaíró díját Szabó T. Anna Allegria, avagy a diadal című darabjával nyerte, melynek megrendezéséért Kuthy Ágnes kapta a legjobb rendező díját.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában