Helyi közélet

2016.03.05. 11:12

Záróvonalon „vadásznak”?

Debrecen - Sokan inkább megfordulnak, hogy ne kelljen behajtani a repülőtér területére.

Debrecen - Sokan inkább megfordulnak, hogy ne kelljen behajtani a repülőtér területére.

Egyik olvasónk szerint a repülőtér parkolójához vezető út mellett 24 órás szolgálatot teljesítenek a rendőrök. Állítja, nem azért, hogy a közbiztonságot javítsák, hanem hogy azokat büntessék, akik a reptéri sorompónál található záróvonalat átlépik, azon keresztül megfordulnak. Szerinte a rendőröket nem érdekli, ha valaki 80 kilométeres sebességgel halad el mellettük, azzal nem foglalkoznak.

Olvasónk állítja, volt olyan, hogy egy férfit két héten belül kétszer büntették meg, miközben csak a testvérét vitte ki a reptérre, és nem volt arra szükség, hogy áthaladjon a sorompón. A panaszos szerint ez a reptér érdeke, mivel elég sokat „szakítanak” a parkolási díjból.

Határátkelőhelynek minősül

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányág arról tájékoztatta portálunkat, hogy a debreceni repülőtér nemzetközi határátkelőhelynek minősül, ezért a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai látnak el ott járőr feladatokat. De nem egész nap állnak a bejáratnál. A járőrök egyebek mellett a közrend, a közbiztonság megőrzésére vigyáznak, illetve kiemelt feladatuk a légi közlekedés biztonságának fenntartása. Amennyiben jogsértést tapasztalnak, kötelességük intézkedni.

Ebben az évben február 29-éig a szóban forgó területen a legtöbb esetben (106) azért büntettek, mert az autósok nem vették figyelembe a megállni és a várakozni tilos jelzőtáblákat. Záróvonal átlépése miatt ugyanezen időszakban 19 esetben intézkedtek. A helyszíni bírság mértéke 5 ezer forinttól 50 ezer forintig terjedhet. A rendőrség közlése szerint ilyen ellenőrzésekre ezután is lehet számítani.

HBN–OCS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában