Helyi közélet

2016.03.08. 12:55

Újabb fejlesztések a Hajdú Tanyán

Hajdúböszörmény - Márciustól jövő februárig ismét szorgos kezek dolgoznak a mezőgazdaságért.

Hajdúböszörmény - Márciustól jövő februárig ismét szorgos kezek dolgoznak a mezőgazdaságért.

Megkezdődött a mezőgazdasági startmunka-projekt a településen. Idén is a mezőváros növénytermesztési és állattenyésztési hagyományainak továbbörökítése, ápolása, valamint elsősorban az intézményi konyhák egészséges és kiváló minőségű alapanyaggal történő ellátása, s a felesleg piaci értékesítése és a szociálisan rászorulók ellátása a cél – tájékoztatott Kiss Attila polgármester sajtótájékoztatón kedden.

A mintegy 346,2 millió forint összköltségű idei program évek óta egymásra épülő projektjeit továbbra is az önkormányzati, valamint az államtól használatra kapott szántókon, legelőkön szervezik.

– A mezőgazdasági projekt feladatait 259 fő közfoglalkoztatottal kívánjuk elvégezni. Az állattenyésztési feladatokat a Hajdú-Tanyán folytatjuk, amely bemutató tanyaként is működik. Hatvan férőhelyes kocaszállással bővül a telep, amellyel hosszútávon biztosítjuk a sertésszaporulatot. Az öntözőrendszert is fejlesztjük puffertartály-víztároló létesítésével, így az öntözés is egyenletessé válhat – mondta a településvezető.

A további újdonságok között szerepel még hidegen préselt gyümölcs- és zöldséglevek, valamint savanyúságok készítése is.

Útőrség

A 2016-os munkálatokból idén sem marad ki a mezőgazdasági földutak karbantartása, a belvízelvezetés, amelyhez kotró- és rakodógépet szeretnének beszerezni. Mindezen túl önkormányzati útőr-program is kezdődik a közutak és kiemelten a kerékpárutak forgalombiztonságát javító tevékenységekkel: úttartozékok helyreállításával, tisztántartásával; a láthatóságot zavaró növényzet gondozásával; vízelvezető rendszerek, műtárgyak (hidak, átereszek, burkolt árkok) tisztításával, karbantartásával; az út menti hulladékgyűjtéssel, takarítással; úthibák észlelésével és jelentésével - tudtuk meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában