Helyi közélet

2016.03.05. 08:48

Olvasói levél: Vérlázító

Hajdúszoboszló - <em>Néhány fideszes politikus is vérlázítónak tartotta a választási irodánál február 23-án történteket. Nem értem, hogy az uralkodó politikai elit miért akadályozza a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazást. Ha az állampolgárok nemet mondanának erre az intézkedésre, akkor sem lenne olyan negatív hatása a kormányra, mint a választási irodánál lezajlott események.</em>

Hajdúszoboszló - Néhány fideszes politikus is vérlázítónak tartotta a választási irodánál február 23-án történteket. Nem értem, hogy az uralkodó politikai elit miért akadályozza a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazást. Ha az állampolgárok nemet mondanának erre az intézkedésre, akkor sem lenne olyan negatív hatása a kormányra, mint a választási irodánál lezajlott események.

Hajdúszoboszlón az elmúlt évben vasárnap több alkalommal érdeklődtek a fürdővárosba érkező turisták, hogy hol lehet élelmiszert vásárolni. A gyógyfürdő közelében lévő szupermarketek bőséges élelmiszer-választékkal rendelkeznek, azonban ez a készlet vasárnap nem áll a lakosság rendelkezésére. Köztudott, hogy a turizmus egyre inkább húzóágazata a gazdaságnak, nem mellékes, hogy a hazai és a külföldi vendégek milyen szájízzel távoznak a fürdővárosból.

Széchenyi Zsigmond Nahar című könyvében írja: „Port Saidban mihelyt hajó érkezik, legyen hajnal, vagy éjszaka, hétköznap, vagy ünnep, egyszeribe megváltozik a város képe. Kinyitnak a boltok, a kávéházak, kigyulladnak a lámpák, fényárba öltözik Port Said”.

A Corvinus Egyetem tanára éjjel sétált az indiai repülőtéren. Néhány percig egy sötét kirakat előtt megállt, és csodálkozva tapasztalta, hogy a boltban felkapcsolták a villanyt, a kereskedő kinyitotta az ajtót, és udvariasan behívta ismerősömet, hogy bent jobban lehet látni az árukat.

Minden felmérés azt támasztja alá, hogy a lakosság többsége igényli a boltok vasárnapi nyitva tartását. Ezért a kormánynak módosítani kellene korábbi döntését, ami nem okozna olyan presztízsveszteséget, mint a választási irodánál történtek.

- Dr. Takács Imre, Hajdúszoboszló -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában